NSA-klokkenluider Edward Snowden werd $35.000 betaald om Bitcoin te bespreken.

De beruchte NSA-klokkenluider, Edward Snowden, werd betaald om bitcoin en andere digitale middelen te bespreken op virtuele conferenties, volgens een nieuwe rechtbank die „Edward Snowden Speaking Engagements 2015-2020“ heet. Snowden is altijd al een voorstander geweest van digitale valuta en tijdens het crypto-marktslachtoffer, zei de beruchte klokkenluider dat hij „zin had om bitcoin te kopen.

Edward Snowden is de laatste tijd in het nieuws geweest, toen de Amerikaanse president Donald Trump sprak over de mogelijkheid om de NSA-klokkenluider gratie te verlenen. Natuurlijk is dat nooit gebeurd en in plaats daarvan verleende Trump gratie aan suffragette Susan B. Anthony voor een boete van $100 die ze nooit heeft betaald.

Bovendien, tonen de onlangs ingediende hofdocumenten aan dat Edward Snowden werd betaald om cryptocurrencies op twee specifieke virtuele conferenties tijdens de laatste jaren te bespreken.

De documenten komen voort uit de zaak tegen Snowden, die door de overheid van de V.S. wordt gecreà „erd, die eist de vroegere CIA en NSA contractant zijn contract na het publiceren van zijn memoires overtrad.

In feite waardeert de Amerikaanse regering Snowden’s boek en een aantal toespraken die hij in de loop der jaren heeft gehouden niet. De regering benadrukt in haar formele klacht dat „[Snowden] een boek heeft gepubliceerd zonder het manuscript in te dienen voor prepublicatie herziening en heeft toespraken gehouden zonder het nodige materiaal in te dienen voor prepublicatie herziening„.

In het document dat op 14 augustus 2020 aan de rechtbank werd voorgelegd, wordt gesproken over Snowden’s toespraken en hoe hij werd betaald voor een paar toespraken voor interviews over bitcoin (BTC) en diverse altcoins.

Het hofdossier werd ingediend door de voorzitter van het Amerikaanse Bureauprogramma, Robert Walker.

De „Edward Snowden Speaking Engagements 2015-2020“ laat zien dat de voormalige CIA en NSA-aannemer rond de $35.000 hebben verdiend voor het spreken bij de twee cryptocurrency engagementen. Uit de documenten blijkt dat Snowden $20.000 werd betaald om te spreken op het Blockstack Berlin evenement van 2018.

Het jaar daarop betaalde de eigenaar van Bitcoin Magazine, BTC Media, Snowden ongeveer $15.000 voor zijn virtuele aanwezigheid op de Bitcoin 2019 conferentie in San Francisco.

Volgens de spreadsheet die Walker indiende, werd Snowden tussen 2015 en 2020 gecontracteerd om te spreken op 67 evenementen in de loop van de vijf jaar. De Amerikaanse overheid is van mening dat zij de opbrengst van Snowden’s financiering, die afkomstig was van toespraken op deze conferenties en evenementen, verschuldigd was.

Snowden heeft bitcoin besproken bij verschillende gelegenheden en de dag na ‚Zwarte Donderdag‘ tweette hij dat het „de eerste keer in een tijdje dat ik het gevoel heb gehad om bitcoin te kopen„. Op dat moment daalde de prijs van BTC naar een dieptepunt van $3.800 per munt op 12 maart 2020.

Afgelopen september, toen het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DoJ) voor het eerst de rechtszaak tegen Snowden’s boek en spreekbeurten aankondigde, twitterde Snowden: „Tot slot, dit is goed voor bitcoin.

Die Kommentare sind geschlossen, aber trackbacks und Pingbacks sind offen.