Bitcoin-priset ökar med 5%, kommer 14 000 dollar att hållas före valet?

7. November 2020

Bitcoin-prognos: Aktuell översikt

Bitcoin-priset fortsätter att trolla högre, trotsar förväntningar och gravitation. Några dagar efter att ha brutit sig över augusti 2020-topparna kommer tjurar sannolikt att driva priser över juni 2019-topparna. Likvidationsnivån är en viktig referenspunkt för tekniska analytiker.

I skrivande stund handlas Bitcoin-priset till 13 741 dollar, en liten korrigering från dagens höjdpunkter på 13 840 dollar och det öppna på 13 771 dollar. Huruvida dagens låga 13 652 dollar kommer att bero mest beror på om det vanliga fundamentet kommer att fortsätta att erbjuda stöd, vilket ger bränsle för tjurar som syftar till att stänga och upprätthålla priser över 14 000 dollar.

Mitt i optimismen från handlare och kryptosamhället är nyheter från Iran. Landet legitimerar Bitcoin och kryptovalutor efter en lagändring.

I det nya direktivet kommer krypto att skickas som ett verktyg för att kringgå USA: s sanktioner som ett sätt att möjliggöra import. Det är nu ett krav för gruvarbetare att kanalisera en del av sina kryptovalutor beroende på subventionen och andra riktlinjer från energiministeriet och den iranska centralbanken. Iran är nu det första landet i världen som inkluderar Bitcoin och krypto som en del av sin nationella strategi.

Bitcoin-prisrörelse under det senaste dygnet

Köpare sitter i förarsätet med utgångspunkt från prisåtgärder i det dagliga diagrammet. Två veckor efter att den höga volymen stängts och bryts över 12 500 dollar har tjurar ett tätt grepp om förfarandena.

Som det är är vägen för minst motstånd norrut. Varje låg bör tekniskt sett vara en köpmöjlighet på omedelbar sikt så länge priserna handlar över augusti 2020-topparna på 12 500 dollar och den mellersta BB.

Särskilt stöd för tjurar är skillnaderna mellan Bollinger Bands och hausseartade ljusstakar som passar längs den övre BB. Detta antyder underliggande efterfrågan och möjligheten att fortsätta trenden eftersom köpare siktar på $ 14 000 och bättre.

Ett slut på över $ 14.000 kan antända mer efterfrågan när likvidationsnivån i juni 2019 bryts och öppnar golvet för $ 20.000.

På baksidan kan en återgång från 14 000 dollar mot 12 500 dollar, den mellersta BB, dämpa hausseartade förväntningar. Huruvida säljare dominerar eller inte beror dock på om $ 10 000 (ett medellångt björnmål) håller.

Bitcoin-prisrörelse den senaste timmen

I skrivande stund är Bitcoin-priset stabilt den senaste timmen. Omedelbart stöd är trendlinjen i nedre delen. Omvänt är motståndet $ 14 100 – förra veckans högsta.

Ovan nämnda kommer en fast, hög volym nära $ 14,100 sannolikt att gnista efterfrågan, och upprätta scenen för $ 20.000 eller bättre i slutet av året.

En paus under supporttrendlinjen och en dumpning mot $ 12 800 och till och med $ 11 000 kommer att finnas på korten.

Bitcoin-förutsägelse: Slutsats

Tjurar har kontroll, och mer finns på bordet på grund av de kommande presidentvalen i USA. Om säljare bryter mot trendtraden i 1-timmarsdiagrammet kan BTC-priset krateras tillbaka till 12 800 USD – förra veckans nedgångar. Om inte, kunde FOMO se BTC-priserna stiga tillbaka till $ 20.000.